Valmennusleiri Rettenthetetlen (Kesä 2023 KESKEN)

Tétény pääsi Felicia Wilsonin leirihevoseksi ja tämä päiväkirjamerkintä kertoo heidän etenemisestä leirin aikana.

Ensimmäinen leiritunti: 

Felicialla oli vaikeuksia selkäännousussa, koska Tétényllä oli vaikeuksia pysyä paikallaan. Parin yrityksen jälkeen Wilson pääsi orin selkään ilman, että ori lähti hyppelemään omille teilleen. Alkukäynnit sujuivat ratsukolta hiukan kiireisesti, vaikka nainen yritti ääneen rauhoitella ratsuaan. Oria kiinnosti muutenkin lämmittelyn aikana kentän ulkopuoliset asiat enemmän kuin itse ratsastus, mutta vaikeuksien jälkeen Felicia sai orin kuulolle.

Tunti alkaa erilaisilla ympyräharjoituksilla, ei mitään erikoista ja tavoitteena lähinnä tutustua uuteen ratsuun tai ympäristöön. Tiedossa on myös paljon suunnanvaihdoksia, pujotteluja ja siirtymiä. Téteny oli kuitenkin energisellä päällä eikä ajoittain meinannut pysyä Felician hallinnassa. Nainen taas koitti kovasti rauhoitella oria ääniavuin ja istunnalla, jottei joutuisi turvautumaan ohjasta repimiseen.

Loppu tunti kuitenkin alkoi sujumaan kaksikolla melko hyvin olosuhteisiin nähden!




Toinen leiritunti:

Hoitohetken jälkeen ulkona odottaa sateinen tunti kentällä. Feliciaa ei sade kuitenkaan haittaa, mutta Tétényä ei voisi vähempää kiinnostaa sateessa ratsastus. Alkulämmittelyn jälkeen opettaja Aaron West ottaa jokaiselta ratsukolta ohjat pois, tarkoituksena keskittyä tunnilla istuntaan. Ratsukkoa vähän jännittää tilanne.

Jännityksestä huolimatta ohjaaminen alkaa sujua nopeasti: se on hankalaa, mutta Felicia pinnistää Tétényn oikeaan suuntaan joka solullaan ja onnistuu tehtävässään! Tunnilta saadaan myös uusia oivalluksia. Loppu tunti menee aika hyvin, vaikka päästäänkin jopa ravailemaan ilman ohjia.




Agilitytunti:

Leiriohjaaja Jane on sadepäivän kunniaksi pystyttänyt maneesiin agilityradan leiriläisille. Feliciasta idea oli hauska, vaikka tuo olettikin ensin maastakäsittelyä tai hevosten irtipäästämistä. Tosin eräänlaista maastakäsittelyä tämäkin lienee! Ensimmäinen koe, portti kangasliuskoilla, on Tétényn mielestä jo tarpeeksi vastenmielinen sadetunnin jälkeen, eikä se suostu menemään sen ali. Siinä ei kannata tapella liian kauaa, joten kaksikko siirtyy sillan luokse. Nyt Téténykin alkaa olla varmempi tästä agility jutusta, mutta Feliciaa alkaa jännittämään esteen sujuvuus. Lopulta kaksikko pääsee sillan yli mutkitta!

Seuraavana päästään pujottelemaan puomipolulla ja ylittämään vesimattoa. Holtiton Tétény kolhii kavioitaan puomeihin, mutta vesimaton yli se kulkee hienosti ja itsevarmana! Näiden jälkeen päästään kavaleteille, jotka suositellaan suoritettavaksi ravissa. Yrityksistä huolimatta Tétényä ei kuitenkaan kiinnosta nostaa ravia ja ori kolhii ja tiputtelee kavaletin puomit tuosta noin vain! Felicialle jäi kuitenkin agilitystä onneksi ihan hyvä fiilis.


Jatkuu...

Kolmas leiritunti:

-Talutat ratsusi maneesiin, välissä jouduttiin mennä ulkokautta. Ulkona tihutti vielä ja mahdolliset hienot puhtaat varusteet ovat jo rapaiset. Maneesissa on muutama lämmittelyeste ja halkaisijalle on pystytetty pari estettä kolmikaarisen kiemurauran mukaisesti. Lämmittelyt hoidetaan itse esteet mukaan lukien, muistathan kuitenkin huutaa este, kun suuntaat lämmittelyesteelle! Miten suoritat lämmittelyn?

-Teen paljon siirtymisiä, että saisin Tetenyn avuille, joka toimi hyvin! Esteillä ori kiihdytti vauhtia, mutta kuunteli hyvin siirtymisten takia!

-Lämmittelyt suoritettu ja valmennus alkaa! Aifiric selostaa vähän siitä mitä tehdään ja miten tehdään. Ensin harjoitellaan yhdellä esteellä ja lopuksi tullaan koko kiemura este.
Ensimmäinen harjoituseste, arvo vaihtaako hevosesi laukan onnistuneesti: Ei


-Toinen este: ei


-Kolmas: kyllä


- Seuraavaksi kolmikaariselle! Miten ensimmäinen hyppy menee? Nopan luku 3: Hevonen hyppää pupuloikan ja vaihtaa laukan vaikkei pitäisi, seuraavalle kaarelle mennään vastalaukassa!


- Miten reagoit ja ratsastat seuraavalle esteelle? Edessä on laukanvaihtoeste (ellei hevosesi laukkaa tässä vaiheessa vastalaukkaa.) Sanon ”hooo” ja yritän ratsastaa pehmeällä kädellä hevosen hyvään paikkaan.


- Toinen este, no niin nyt pitäisi laukan vaihtua... Arvo miten menee! Hevonen hyppää sulavasti ja itsevarmasti, laukka vaihtuu.


- Miten reagoit? Miten viimeinen hyppy onnistuu? Kerro lisää! Kun huomasin, miten hyvin viimeinen hyppi meni, kiitän Tetenyä paljon äänellä ja taputan sitä, ori vaikutti oikein tyytyväiseltä ja ylpeältä.


- Kolmikaarinen tehdään vielä uudelleen toiseen suuntaan, arvo kuinka se menee: Kolautus - kolautus, mutta vaihto - hyppy: Nostan laukan ja katson estettä, ensimmäiselle esteelle en uskaltanut laukata kunnolla, jonka takia puomi tippui, kääntyminen toiselle esteelle sujuu aika heikosti, jonka myötä tiputettiin toinen puomi. Taputan hevosta ja tiedostan mokani.


Neljäs leiritunti:
- Kentän sijaan Aifric ohjaakin ratsukot niitylle. Niityllä on iso alue, joka on leikattu sopivan pituiseksi hevosille. Aifric tokaisee vain hilpeänä: "Nyt ei ollakaan kentän aitojen suojissa!"Miten uskot pystyväsi hallitsemaan hevostasi ilman aitojen turvaa? (Aika itsevarma)
- Ensin alkulämmittely, arvo miten se sujuu: Kohtuullisesti, heppa on pirteä, mutta kuuntelee apuja hyvin.
- Seuraavaksi taivutellaan hevosia ja koitetaan ainakin pysyä suoralla linjalla sen aikana, kuinka hyvin hevosesi suoriutuu? (4, melkein "suoraan kuin suihkumoottori")
- Tunnilla tehdään myös muuta, ympyröitä, kokoamista, takaosa- ja etuosakäännöksiä. Voit halutessasi selittää lopputunnin meiningistä: Heppa oli paremmin kuulolla kuin eilen, ja sain monta Ahaa-elämystä!


Viides leiritunti:
- Tunnin idea on olla oikeastaan vain pelleily tunti, vaikka mukaan kuuluu vähän hyppäämistäkin. Satulat voi ottaa mukaan kentän reunalle ja laittaa maastoon jos ei halua lähteä pusikkoihin satulatta!
- On aika nousta selkään ja alkulämmitellä satulatta. Kuinka sujuu, meinaatko tipahtaa, tuntuuko ravi pomppuisalta? Teteny oli aika virtaisa, mutta taas siirtymisten myötä rauhoittui!
- Jane kertoo miten jaloilla voi tukeutua hevoseen oikea oppisesti hypätessä ilman jalustimiakin. Sen jälkeen mennään muutama puomi, mitkä fiilikset? Teteny tekee pupuloikat ensimmäisille puomeille, ja tipahdan selästä, seuraavat puomit meni hyvin!
-On ensimmäisen hypyn vuoro, este on matala, lukeutuisi varmasti kavaletiksi, arvo miten se menee:
Horjahdat hypätessä, mutta pysyt kyydissä
- Hypätään toinen este, miten se sujuu? Paremmin
- Saat valita viimeiseksi suoraksi joko kavaletit, 40-50 esteet tai 50-60cm esteet, mitkä valitset? Miten ratsastat? Miten sujuu? Selosta!
Valitsen 50-60cm esteet, koska pidän haasteesta! Pyydän Tetenyä laukkaamaan reippaasti, muistaen eilisen estetunnin virheen, hitaan laukan. Teteny innostuu, mutta kuuntelee kiltisti apuja. Katson estettä, ja yritän katsoa hyvän paikan, mutta sehän ei onnistunut, Teteny joutui hyppäämään läheltä ison loikan, jossa pysyin kyydissä! Ennen seuraavaa estettä saan korjattua asentoni, ja askeleet sattuu hyvään paikkaan, Jes! Päästiin hienolla hypyllä toisen esteen yli.
- On aika lähteä rallittelemaan maastoon. Leiriavustaja tuo Janelle varustetun ratsunsa ja saat nyt päättää, laitatko vielä satulan vai lähdetkö satulatta maastoon: Tietenkin mennään ilman satulaa maastoonkin!
- Jane asettelee leiriläiset vielä jonoon ja lähtee sitten johtamaan joukkoa. Aloitatte rennosti käynnissä, miltä ratsusi tuntuu? Teteny liikkuu reippaasti eteenpäin kuunnellen, mitä puhumme.
- Oops! Lampaat hyppäävät pusikosta muutama poni ja varsa seurastaan ja ylittävät tien, jota ratsastatte. Miten hevosesi reagoi? Hevonen säikähtää tekee pari mini ympyrää paikoillaan ja tipahdat -> Päästin ohjasta irti tippuessani, joten nousin heti selkään ja otin Tetenyn kiinni, onneksi se ei lähtenyt mihinkään. Naurahdin ja minut onneksi puntattiin takaisin selkään!
- Mahdolliset tipahtaneet on saatu takaisin kyytiin ja matka voi jatkua. Kohta Jane nostaakin ravin ja käännytte peltopolulle. Vielä ei saa rallitella, mutta miten on, haluaisitko itse jo rallitella? Entä hevosesi, onko se kiireisellä päällä? Teteny selvästi rauhottui tippumiseni jälkeen, ja ravaa nätisti, joskin hieman kiireisesti.
- Ravaatte sillalle ja sen yli, käännytte pellolle ja sitten saa päästellä. Pelto ei ole ollut siis käytössä muutamaan vuoteen ja siellä kasvaa sitä sun tätä. Se on pyhitetty ratsukoiden rallitteluun. Miten hevosesi lähtee? Heitä noppaa! (3, kohti "tosi hitaasti")
- Miten reagoit hevosen tilaan? Hidastatko? Haluatko lisää vauhtia? Tipahdatko? Kerro lisää! Alkuun jännittää, mutta hetken päästä pyysin Tetenyä jo reippaampaan laukkaan, ori innostui ajatuksesta, ja täysiä laukkaaminen tuntui ihan lentämiseltä!
- Tulitpa joelle ensimmäisenä tai viimeisenä, satulassa tai jalan, on aika kokoontua. Jane muodostaa leiriläisistä jälleen jonon ja nyt on aika ratsastaa sillan yli, tietä pitkin takaisin tallille rauhallisessa käynnissä pitkin ohjin. Tallilla hevoset hoidetaan pois, on iltapuuhien aika ja kohti uutta päivää. Mitkä on fiiliksesi tähän asti? Olen innoissani huomisesta ja vieläkin fiiliksissä päivän peltoralleista!


Kuudes leiritunti:
-Uusi päivä, uudet kujeet. Tänään on vuorossa jälleen kouluratsastusta. Aifricin oma opettaja tulee vierailulle opettamaan kouluratsastusta omalla tavallaan. Hänellä on nimittäin kokemusta sekä modernista, että klassisesta kouluratsastuksesta, ja hän on pyrkinyt yhdistämään parhaita paloja molemmista.
- Koulutunti alkaa ja on alkulämmittelyn vuoro. Sen sijaan, että saisitte tehdä sen vapaasti, Michelsoniksi esittäytynyt opettaja käskee ottamaan jalustimet pois jalasta, ohjat pois käsistä ja sulkemaan silmänne. Mikä fiilis? Eikai taas! Jännittää, miten tämä tulee sujumaan!
- Hevosesi kulkee rauhassa ja onneksi teitä on kentällä vain 5, joten törmäyksiä ei varmastikaan helposti satu. Michelson kuitenkin sanoo nimesi ja pyytää sinua tekemään voltin silmät kiinni istunnalla ohjaten, miten sujuu? Yllätyn, kun Michelson kehuu hienoa, joskin vähän epämääräistä volttia, olimme onnistuneet!
- Seuraavaksi saattekin avata silmänne ja on alkujumpan vuoro. Pyörittelette käsiä ja jalkoja, liikutte selässä, verryttelette jne. Tämän jälkeen Michelson toteaa, että usein jalustinta saa vähän pidentää vertymisen jälkeen. Toisaalta hän ei suostu siihen, jos ratsastaja meinaisi ratsastaa tunnillaan jalka ihan suorana. Pitääkö jalustimiasi pidentää tai lyhentää? Pidentää
- Michelson tykkää yhdistellä klassista ja modernia kouluratsastusta, siksi yllätykseksenne jatkattekin käynnissä. Mies pyytää teitä nyt saamaan hevosen kuulolle ilman, että otatte ohjia vielä käsiin. Kuinka hyvin saat hevosesi kuulolle pelkällä istunnalla? (4 kohti todella hyvin)
- Nyt ohjat saa ottaa käsiin, mutta jatkatte käynnissä. Michelson selittää mitä seuraavaksi tehdään. Hän opastaa käyttämään pääosin istuntaa ja ohja on vain lisävinkkinä hevoselle. Teette mm. muutaman etu- ja takaosakäännöksen. Michelson pyrkii myös saamaan teitä hiukan kokoamaan hevosianne käynnissä. Niin, että takapää on oikeasti töissä. Kuinka paljon sinulla on vaikeuksia? (3 kohti tosi vaikeaa)
- Michelson vähän opastaa sinua, kuinka jatko sujuu? Tajuatko miten homma toimii, onko vaikeuksia edelleen? Vaikeuksia oli vielä hieman, Teteny kuitenkin kuunteli istuntaa huomattavasti paremmin, kuin viime koulutunnilla!
- Tunnin loppupuolella saatte vielä tehdä muutamia ravi-laukka siirtymisiä, miten se sujuu? (3 tosi hyvin)


Seitsemäs leiritunti:
Tétény epäpuhdas, Felicia ratsastaa Eveyllä.


Kahdeksas leiritunti:
-Huomenta leiriläinen! Toisiksi viimeinen päivä! Ohhoh, näin pitkälle on päästy jo! Tänään on vuorossa jälleen vierailijan tunti: Tallin pääkilpailija Shiori Otani pitää estetunnin, jonka aiheena on jumppasarja. Väliohjelmana Alessia opettaa leiriläisille ihmisten ja hevosten venytyksiä, omat hevoset ja hoitsut totta kai mukana! Illan tuntina on leiriläisten toivetunti!
- On aika hakea hevoset, kuinka helposti hevonen lähtee matkaasi? (3 tulee jo vastaan)
- hoitaessa tekee kaiken mahdollisen
- Miten varustat hevosen? Laitan Tetenylle ensin suojat, sitten satulahuovan ja romaanin, siihen satula päälle, jonka jälkeen otin riimun pois, ja Tetenyn pienen karkaus session jälkeen sain suitsetkin päälle!
- Saavut tunnille, alkulämmittelyt hoidetaan jälleen itsenäisesti. Mukana on myös ravi- ja laukkapuomeja joita kannattaa hyödyntää. Miten hoidat lämmittelyn? Teen taas siirtymisiä, koska huomasin niiden auttavan Tetenyn kanssa, ja lähdin harjoittelemaan istunnalla vauhdin säätelyä. menin pari kertaa puomit, vähän kompasteltiin, mutta muuten meni hyvin.
- Nyt tunti alkaa kunnolla, jumppasarja aloitetaan niin, että mukana on vain pari kavalettia ja loput ovat puomeja. Arvo miten sarja menee. Hevonen kolauttaa kaksi kertaa puomiin.
- Sarja tullaan vielä uudestaan, miten korjaat? Miten sarja menee? Ratsastan taas napakamman laukan, ja pidennän hieman ohjaa, että Teteny saisi kaulaa rennommin alemmas.
- Seuraavana on vuorossa jumppasarja, jossa on puomi, kavaletti, puomi, matala este, puomi, kavaletti ja puomi.
Kuinka se meni? Hyppy, yliampuva hyppy, hyppy, kolautus, hyppy, kolautus, kolautus
- Jälleen kerran sarja tullaan uudelleen, miten toimit tälläkertaa, miten suoritus menee? kannustan hevosta reippaampaan laukkaan, eikä kolauteltu enään kun vaan yhtä puomia!
- Vuorossa on jumppasarja seitsemällä noin 50cm esteellä. Arvo kuinka pari ensimmäistä hyppyä suoriutuu: Hevonen ottaa vähintään yhden yliampuvan loikan
- Miten reagoit tilanteeseen? Miten loppu sarjasta menee? Naurahdan ja taputan Tetenyä, keskityn kuitenkin seuraavaan esteeseen jonka Teteny hyppäsi jo paremmin. Loput esteistä meni oikein hyvin, eikä kolauteltu puomeja!
- Seuraavaksi tullaan sama sarja, saat valita tuletko ilman ilman käsiä vai normaalisti: Ilman käsiä
- Miten meni? Ihan hyvin! Teteny pääsi kiihdyttämään vauhtia, jonka takia tiputettiin yksi puomi ja ajauduttiin lähelle vikaa estettä.
- Seuraava jumppasarja on muotoa: puomi, este, korkeampi este, korkea okseri, väli, toinen korkea okseri, pidempi linja, korkea pysty. (Korkeudet riippuvat ryhmästä ja ratsukosta) Miten meni? Hevonen hyppäsi puhtaasti
- Viimeisenä otettiin vielä yksi lyhyempi hyvänmielen sarja, johon kuuluu puomi, kaksi matalampaa estettä, väli, matalampi este, linja ja vähän korkeampi pysty. Tästä kaikki varmasti suoriutuvat edellisen jälkeen. Suorituksen jälkeen saa aloittaa loppulämmittelyt joko kentällä tai halutessaan voi mennä niitylle tai maastoon. Kerro omin sanoin miten meni: Lähdettiin Tetenyn kanssa käppäilemään niitylle, ja poika meni super hyvin ja rennosti! Pari vahinko ravi askelta tuli, kun Teteny luuli, että lähdettäisiin taas rallittelemaan.


Yhdeksäs leiritunti: Toivetunti
-Leikkitunti (Kenttä)
- Ensiksi pelataan peiliä! Peili kääntyy teihin selin ja alatte ratsastaa, valitse askellaji: Laukka
- Jäitkö kiinni? Jos valitsit laukan, arvo tässä, jos ravin tai käynnin, arvo edellisissä. Nopan luku 5: Peilihenkilö ei nähnyt sinun liikkuvan
- Seuraavaksi peilihenkilö kääntyy jälleen selin ja liikutte. Sitten hän kääntyy jälleen, arvo jäitkö kiinni: Peilihenkilö ei nähnyt sinun liikkuvan
- Vielä mukana (kuljin laukassa)
- Kuka ikinä voittikaan, on seuraavan pelin vuoro: Talli palaa. Töttöröitä on yksi vähemmän kuin ratsukoita ja yksi tippuu joka kierroksella.
NAVETTA PALAA! Juoksitko töttörölle? Meinasin, mutta näin ettei moni muu lähtenytkään.
- TALLI PALAA! Tipuitko? En
-TALLI PALAA! Tipuitko? Kyllä
- Viestiin ei välttämättä ole tarpeeksi osallistujia, joten kyhätään sitten viestiradan kaltainen rata ja mennään sitä muuten vain. Radalla on pujottelua, kaviokoukun noukkimista matalalta ja sen laittaminen korkean tolpan päälle, portin avaaminen, satulasta laskeutuminen, omenan poimiminen ja takaisin ratsastus portin ja pujottelun läpi. Mites sujui? Totta kai ompun saa antaa hevoselle radan päätteeksi. Teteny lähti omille teilleen, mutta lopulta päästiin portinkin läpi ja suoritettiin rata. Mutta tossa ei ollut kaikkea.. Omenan jälkeen Teteny päätti, ettei hänellä ole ollut tarpeeksi mahdollisuuksia pitää hauskaa, ja lähti pukkilaukalla kenttää ympäri, tipuin sieltä pepulleen, vähän sattu, muttä hyppäsin vielä selkään


kymmenes leiritunti:
-Alkulämmittelyt hoidetaan matkalla maastoesteille, tietä pitkin voi kulkea käynnissä, ravissa ja laukassa. Metsäpolulla kannattaa mennä ravia tai käyntiä. Miltä ratsusi tuntuu? Miten reagoit sen mielentilaan? Millaisen alkulämmittelyn hoidat? Teteny tuntui rauhalliselta eilisen rodeon jälkeen, joten olin helpottunut siitä. Lähdin tekemään tiellä käynti-ravi siirtymisiä, ja ratsastin ääniavuilla. Metsäpolulla otin vaan käyntiä pitkin ohjin, ja ratsastin välillä lyhyempää ja välillä pidempää käyntiä. Kun pääsimme tielle taas, otin laukkaa, ja koitin saada orin kuuntelemaan taas ääniapuja, joka sujui ihan hyvin.
- Maastoesteradalla hypätään ensin muutama lämmittelyeste. Harjoitusesteet sopivat kaikille ja ovat melko matalia ja helppoja. Miten ensimmäinen este sujuu? Hevonen hyppää hyvin
- Miten reagoit? Miten seuraava hyppy sujuu? Taputan Tetenyä ja kehun sitä äänellä, seuraavasta hypystä päästiin myös hyvin yli
- Seuraavaksi tullaan linjaa, arvo ensimmäinen hyppy: Hevonen kieltää esteen -Horjahdan jonkin verran ja taputan Tetenyä, tulemme uudestaan esteen ja se sujui paremmin, tulimme hieman pohjaan, mutta ori hyppäsi hienosti sen ja seuraavan esteen.
- Linjan toinen este: Hevonen hyppää pupuloikalla esteen
- Välikäynnit. Aifric selostaa, että välikäynnin jälkeen voi halutessaan hypätä vielä muutaman treeniesteen, jotka ovat vaikeampia ja korkeampia. Tämä ei ole pakollista, voi hypätä uudestaan vielä ne pari helpompaa estettä tai vain kävellä. Mitä teet? Yritäm haastavempia esteitä.
- Lopuksi mennään maastoesterataa yksitellen
Rata menee näin:
Voit valita aina yhdestä kohdasta kolme eri estettä, matala ja helpompi, keskivaikea, joka on vähän korkeampi tai vaikea este. Kahdessa kohdassa valitaan myös reitti sen mukaan haluaako tietynlaisia esteitä tai lyhyemmän reitin. Mitkä fiilikset? Hyvät fiilikset, mietin jo mielessäni, miten aijon kannustaa Tetenyä isommille esteille.
- Radan alkupätkä:
Lähdet alusta kohti ensimmäistä estettä, joka on keskellä niittyä. Se on pidemmän matkan linjassa toisen maastoeste rykelmän kanssa. Sen jälkeen tulee loiva käännös ja mäki. Uusi este rykelmä ja sitten pitää valita jatkaako niityllä vai meneekö metsään. Helppo, keskivaikea, vaikea
- Metsässä on vaikeita käännöksiä ja korkeitakin maastoesteitä, voit oikaista myös metsän vierestä niittyä pitkin, jossa on pari helppoa estettä. Kumman valitset? metsä
- Metsässä on monta estettä ja mutkaa:
Alussa on yksi vähän matalampi este. Sitten saa valita keskivaikeasta ja vaikeasta esteestä. Sitten tulee tiukka mutka, polku pienenee haastavaksi, hyppy ylemmältä tasanteelta alemmalle. Tämän haastavan hypyn jälkeen palataan nopeasti leveämmälle tielle, hypätään kaksi estettä ja tullaan sitten ulos metsästä. Arvo kuinka reitti sujuu: menettelee, ihan ok, tosi hyvin, kohtalaisesti, ihan ok, hyvin, kehnosti
- Tällä pätkällä on jälleen 3 estettä, joista voi valita vaikeustason:
Ensimmäinen on tukkieste
Toinen on aitaeste
Kolmannessa voi valita leveyden ja korkeuden, vaikein on talon näköinen.Helpoin , vaikein, helpoin
- Seuraavaksi voi valita jaksaako ratsastaa vielä pidemmän reitin vai haluaako nopeasti "maaliin". Reiteillä on saman tyyppisiä esteitä. nopea reitti
- Jos valitsit lyhyemmän reitin, vastaa tähän:
Edessä on vielä kaksi estettä, joissa voi valita vaikeusasteen, niissä ei tosin ole enää vaikeaa vaikeusasteetta. Esteiden jälkeen ylitetään vielä oja, sen voi ylittää kahdesta kohdasta: leveämpi on vaikeampi, ohuempi helpompi. helpompi, helpompi, vaikeampi
- Jälkipuinti: Kuinka rata meni mielestäsi, oliko hankala, mitkä fiilikset? Väsyttääkö vai jaksaisitko toisenkin kerran? Oon niin ylpeä Tetenystä! Tästä hepasta tuli yks lemppareista! Oli paljon haastetta, mutta heppa suoritti super hienosti! Tuntuu, että en pystyisi enää toista kertaa menemään, oli senverran paljon tehtävää jo tuossa😂

Lopun uitto pikana:
- On aika lähteä kohti rantaa, mikä fiilis rannalle kävellessä? Miten heppa kulkee, onko kenties väsynyt maastoesteistä?
*
Teteny on erittäin rauhallinen, ja kävelee tyytyväisesti allani, taputtelen sitä ja juttelen sille viikon touhuista.


- Noniin! Nyt ollaan rannalla! Hevosen kanssa voi jäädä hengailemaan rannan nurmikolle, tai hiekalle, sen kanssa voi mennä kahlaamaan kävellen tai selästä. Voit myös syöksyä suoraan uimaan. Aifric kantoi mukana picnic kamat mukana, joten nurmikolla on tarjottavaa: mansikoita, leipää, nutellaa, sipsejä, karkkia ja muuta. Juotavaakin on kunnolla. Miten nautit leirisi viimeisistä tunneista? Pyydän Aifriciä ottamaan kuvan minusta ja Tetenystä veden äärellä. Halaan hevosta ja samalla silmästäni valuu pieni onnenkyynel. Lähdin kahlaamaan ensin Tetenyn kanssa taluttaen, mutta pian olimme jo selästä käsin polskimassa vedessä! Vedestä päästyä nappasin mansikan piknik korista ja syötin sen Tetenylle. Halasin tuota vielä kovasti, jonka jälkeen menin itsekkin syömään mansikoita.


- Kiitos tästä leiristä, erikoiskiitokset ihanalle ja opettavaiselle Tetenylle, oli tosi opettavaista, ja varmasti olen tulossa ensi vuonna, jos vain järjestetään uudestaan! Tulee ihan varmasti ikävä TiiTiitä❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puhkumme energiaa, mutta tiedän sen kohta olevan ohi (Kesä 2024)

 Olemme Sissin kanssa nauttineet kesästä. Sissi on virkeä ja pirteä, oma itsensä, joten olemme uskaltaneet treenata ja käydä kilpailuissa. M...