03.03.2023 Sissin varsominen pt 2

 Sissi oli viimeisillään tiineenä, varsan laskettuaika oli jossain helmikuun lopusta maaliskuun alkuun, mikä oli poikkeuksellisen aikainen, ainakin Sissille. Isä oli vähän mysteeri edelleen, mutta aavistuksia oli alkanut jo tulla. Aifric oli tullut kartanon vierashuoneisiin yöksi, jotta voisi olla lähellä Sissiä 24/7. Viimeisinä iltoina nainen nukkui makuupussissa pihatossa, jossa Sissi oli.

Aifric luki Sissille, värjötteli jossain Sissin lähellä ja kävi vain harvoin sisällä. Välillä tuntui, että nainen jännitti syntymää enemmän kuin tamma. 

 Loppujen lopuksi Sissi päätti synnyttää keskellä kirkasta päivää 3. Maaliskuuta. Se oli taas haastavaa, mutta tamma tiesi paremmin mitä tehdä. Olihan sen toinen kerta. Vaikeuksia kuitenkin oli ja eläinlääkäri jouduttiin ottamaan mukaan. Varsa nimittäin aikoi syntyä väärinpäin. Kun se saatiin sellaiseen asentoon, että se pääsisi ulos, se syntyikin yllättävän nopeasti. "Se on tamma!" Huudahti eläinlääkäri, kun varsa oli valmis. Terhakka tyttö nousikin nopeasti pystyyn ja kun sitä oltiin saatu putsattua, väristä ei ollut epäilystäkään kuka tamman isä oli.. Sissillä oli kuitenkin voimat lopussa ja varsa sai ensimmäiset ravintonsa keinoravintona pullosta, jotta se saisi vähän jotain vasta-aineita. Vaikkei keinoravinto emän maitoa korvaakaan. Kunhan Sissi nousisi, tamma saisi emänsä maitoa.

 Amn, tammavarsa oli innokas riehuja ensimmäisistä tunneista asti, eikä se meinannut malttaa käydä juomassa emänsä maitoa. Välillä se piti ohjata emän luokse, jotta se saisi ravintoa. Tamma vaikuttaa hauskalta pikku veijarilta, katsotaan mihin sen polku viekään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maastossa II

11.8.23 Heräsin kolmelta yöllä ukkoseen. Kartanon katto paukkui myrskytuulessa ja salamat välkehtivät verhojen takaa. Rankkasade piiskasi ni...