Sissi kokeilee Vaativa B:n liikkeitä (28.2)

  Aifric oli treenannut pari viikkoa Sissin kanssa klassisin periaattein painonsiirtoja, kokoamista ja asetuksia, välillä yksin, välillä Michelsonin kanssa. Sissi erosi Esmestä siten, että sen koulutus tähtäsi kuitenkin loppujen lopuksi moderneihin kisoihin, ei historiallisiin lajeihin. Samaa koulutuksessa oli kuitenkin tavoite terveestä tavasta liikkua. Sissillä ei myöskään ollut tai tulisi olemaan ihan niin pitkäkestoista ja -jänteistä koulutusta, mitä monilla klassisen puolen hevosella oli. Silti Aifric ei halunnut myöskään kiirehtiä Sissin kanssa.

 Klassisen tehtävien opettelu oli edelleen kesken, mutta nyt rinnalle alkaisi tulla muutamia kouluratsastuksen Vaativa B:n -tason liikkeitä. Koottuja askellajeja Aifric ei ollut Sissin kanssa vielä opetellut ja lisätyt askellajit saattaisivat tuottaa päänvaivaa. Avot ja sulut sen sijaan toimisivat varmasti melko samalla tavalla kuin klassisessakin. Eniten tämän vuoden teema olisi kuitenkin Sissin kanssa kokoamisen opettelu. Aifric halusi tehdä sen oikein, Sissille terveellisesti, hän ei haluaisi missään tilanteessa nähdä Sissin sipsuttelevan selkä notkolla. 

 Michelson oli ottanut yhden Vaativa B radan, jonka tehtäviä he harjoittelisivat samassa järjestyksessä. Muutama oli tosiaan tuttuja, osa olisi vaikeampia. Keskiaskellajit lisätyistä puhumattakaan olivat tosin haastavia Aifricin kokeilla maastakäsin, mutta ne ohitettaisiin, jos ne eivät onnistuisi. Michelson ohjasi naista jälleen kuulokkeen avulla: "Nyt koittakaa tulla sulkutaivutusta H:sta E:hen." Aifric teki työtä käskettyä maastakäsin. Sissi vastasi jo nopeasti Aifricin apuihin. 

 Rataa oli käyty jo hetki läpi, Sissi kulki jo hienosti tavoitellen kootumpaa muotoa pidempiäkin pätkiä, vaikkei se vielä ollut sen alaa. Ympyrätyöskentely oli Sissin lempparia. Seuraavaksi olisi Sissin kanssa edessä klassisen tehtävien jatkaminen ja Vaativa B juttuja selästä. Kaksikko oli osallistunut jo Royal CUPin ensimmäiseen osakilpailuun, missä taitoja päästäisiin näyttämään, jos niitä siis olisi näytettäväksi asti..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maastossa II

11.8.23 Heräsin kolmelta yöllä ukkoseen. Kartanon katto paukkui myrskytuulessa ja salamat välkehtivät verhojen takaa. Rankkasade piiskasi ni...