Tunti Esmellä (17.3)

 Aifric oli jo alkulämmitellyt Esmeraldan, kun opettaja saapui kentälle. Kenttä oli vain rajatusti käytössä kevään aiheuttamista jää- ja kosteusvaurioista. Se ei haitannut, maastakäsin tilaa ei välttämättä tarvinnut paljoa. Tällä kertaa Aifric oli saanut opettajakseen Blacklaken "pahamaineisen" ja ikävänä tunnetun miesopettajan. Vanha Formisanona tunnettu mies ei kuitenkaan vaikuttanut niin pahalta kuin Aifric oli kuullut. "Hiukan vähäsanainen, ei muuta", oli nainen pohtinut mielessään.

 "Tänään työskennellään ympyrällä, joten hakeuduppas sopivan kokoiselle ympyrälle", totesi syvä miesääni. Aifric teki työtä käskettyä ja mies tuli lähemmäs, hän katsoi naisen työskentelyä ja totesi tuolla olleen hyvä opettaja. Aifric ei ollut varma tarkoittiko Formisano Michelsonia vai Esmeraldaa. Ehkä molempia? Formisano ohjeisti Aifricin mielestä hyvin, kun he aloittivat tehtävän: ympyrän pienennys ja suurennus. Se oli erilainen tehtävä ja ensin oli vähän hakemista. Loppujen lopuksi se oli kuitenkin kovin hauskaa sekä Aifricista, että Esmestä! Samaa tehtävää kokeiltiin myöhemmin myös liinassa ja eri askellajeissa. Se oli hankalampaa eikä Esme aina ihan tajunnut jutun juonta.

 Aifricin mielestä Formisano oli kaikkia puheita vastoin ihan mukava opettaja. Mies oli väillä niukkasanainen katsellen työskentelyä tarkoin. Hän oli napakka ohjeissaan, muttei vaikuttanut niin tiukalta, mitä väitetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maastossa II

11.8.23 Heräsin kolmelta yöllä ukkoseen. Kartanon katto paukkui myrskytuulessa ja salamat välkehtivät verhojen takaa. Rankkasade piiskasi ni...