Kuningatar Sissi saapuu talliin ja Aifricin kisaelämä elpyy

 Aifric oli miettinyt jonkin aikaa uuden kilpahevosen hankkimista, sillä Lea ei ollut enää nuori. Ja kun uuden aallon ensimmäisiä BESH-kasvatteja tuli myyntiin, tarjosi Aifric legendaarisen Hessun jälkeläisestä. Hän oli epävarma, saisiko tammaa itselleen, mutta Oliver Baffner möi upean hopeajouhisen SuperShookin hänelle ilomielin. Ja kun suuri puoliveritamma astui trailerista Blacklaken tallipihalle, oli nainen haljeta onnesta!

 Vanhempi tamma Lea tietenkin opetti Sissille, miten toimia uudessa laumassa uusissa tiloissa. Pian Aifric päättikin pistää Lean kokonaan kilpailueläkkeelle. Keskittyminen menisi vahvasti Sissiin tästedes eikä Lea ollut enää elämänsä kunnossa. Sissin kanssa taas aloitettiin juoksutuksella, johon otettiin pian puomit mukaan. Juoksutuksesta edettiin ratsastukseen, sileällä aloittaen. Tutustuminen tietenkin ensisijassa. Myöhemmin käytiin myös ensimmäisissä kilpailuissa, mentiin helppoja ratoja. Sommarsolvervit menivät mukavasti.

 Pian Sissin elämässä tapahtui kuitenkin jotain kummaa, siitä lisää Aifricin näkökulmasta:

"Kävelin tuttuun tapaani laitumelle. Tänään Sissi oli yllättävän kaukana niityllä. Lisäksi se yleensä tuli minua vastaan kun tulin laitumelle, nyt se vain seisoi. Ihmettelin mikä tammalla oli, se ei vaikuttanut yhtään pirteältä. Moikkasin Sissiä ja koitin rapsutella, mutta tamma ei oikein reagoinut mihinkään, se vaikutti alakuloiselta. Laitoin riimun tamman päähän, en tietenkään aikonut tehdä mitään sen kanssa tänään, mutta jos saisin sen talutettua eläinlääkäriin, lääkäri voisi tutkia tamman. Sissi kyllä lähti ilman painettakin löntystämään perässäni, mutta meno oli hidasta.
Sain Sissin eläinlääkärille ja Rhiannon olikin paikalla ja vapaana. Hän tutki ja tutki Sissiä, mitään, ei yhtikäs mitään löytynyt. Kaikki oli täysin kunnossa. Mutta kun kaikki ei ollut kunnossa... tarjosimme Sissille heinää ja muuta muonaa, ei kelvannut. Veteenkin se vain kastoi turpansa, jonka jälkeen se katsoi minua kuin tyhmää, kuin kysyen "etkö sinä nyt oikeasti tajua?" Anteeksi Sissi, en ymmärrä mikä sinulla on. Päästimme Sissin takaisin laitumelle, mutta tallin henkilökunta tarkkailee sitä aktiivisesti. Tämä oli arka aihe kirjoittaa. Mutta halusin kertoa siitä teille, jos joku teistä vaikka tietäisi mikä Sissillä on..."

 Pian kuitenkin virkosi, sinä samaisena päivänä Sissin vanha tuttu Jupe - myös BESH-rotuinen - saapui samoista vaivoista tallille, se piristyi niinikään nähdessään mustan ystävänsä.. Niin Jupe jäikin Blacklakelle yksityiseksi ja kaksikko sai jatkaa elämäänsä yhdessä. <3

 Sissi on kovin monipuolinen ratsu, joten Aifric alkoi sen edistyessä kokeilla sen kanssa muutakin, kuin perinteisiä lajeja. Esimerkiksi ratsujousiammuntaa! Myöhemmin lokakuussa kaksikko kävi Seppele Cupin syksyn osakilpailuissa, jotka menivät heidän osaltaan erittäin hyvin, Helppo A tuli sijoitus ja esteluokasta voitto!


 Joulukuun alussa käytiin taas Hangossa Kultasaaren kartanolla. Paikasta tuli nopeasti Aifricin lemppari.


 Välillä Aifric on pohtinut kipeästikin kilpailuharrastuksensa eettisyyttä. Asia välillä huolettaa naista kovastikin, mutta hän todella nauttii kilpailusta. Hän toivoo, että Sissikin nauttii, ainakin se näyttäisi tykkäävän vauhdista ja menosta, mutta entä sitten kaikki matkustus ja hälinä, korkeat esteluokat, terveys ja niin edelleen? Toisaalta hän oli valmis kuoppaamaan haaveensa Sissin kanssa nopeasti, kun se silminnähden masentui, ei hän olisi rakasta ystävää myynyt, ehkä olisi hankkinut uuden kisatoverin, kun Leasta olisi aika jättänyt. Onneksi kuitenkin Jupen tulo vei Sissin oireet mennessään. Joskus nainen kaipaisi vähän vertaistukea kamppailuidensa kanssa, mutta sellaista ei toistaiseksi ole löytynyt.


Vuoden viimeiset kilpailut

Ensimmäiset isommat kisat isommilla luokilla olivat jännittävät. Loppujen lopuksi kaksikko päätyivät 12. sijalle. Aifricin mukaan paremminkin olisi voinut mennä, mutta tuo oli valmiina menemään kohti uusia tuulia. Nimittäin Seppele cupin viimeinen osakilpailu lähestyi. Lisäksi hän lohdutti itseään ajatuksella siitä, että 11 ratsukkoa edessä ei ole niin paha, kun 21 hylätyt mukaan lukien onkin takana. Nainen uhosi olevansa valmis kevään International Spring Jumping Showhon.

"Se oli se yksi puomi, joka tiputti meidät sijoissa, se oli se keskimmäinen kolmoissarjassa, kamalan vaikea okseri! Lisäksi ajassa olisi muutenkin ollut parantamista, jouduttiin kiertää vöhän parempi ura, kun Sissi alkoi kuumua. Neloselle jälkeen oltaisiin voitu ottaa lyhyenpi rata, mutta halusin pelata varman päälle."

Seppele cup oli menestyksekkäämpi. Koulusta (Helppo A) kaksikko repäisi voiton ja 90cm luokasta kolmannen sijan. Lisäksi kaksikko oli osallistunut vain syksyn osakilpailuun, joten oli yllätys, kun Aifric ja Sissi palasi kotiin useamman pokaalin kanssa.

 

Bonuksena Aifricin tarina Lucasista luopumisesta: Täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maastossa II

11.8.23 Heräsin kolmelta yöllä ukkoseen. Kartanon katto paukkui myrskytuulessa ja salamat välkehtivät verhojen takaa. Rankkasade piiskasi ni...