Janen mustang make over 2021-2022

 "Kimimela oli villi ja vapaa mustangi, se eli lähellä vuoria ja kirkasta vettä pienen laumansa kanssa. Hän oli myös hyvin läheinen erään mustangin kanssa. He elivät yhdessä, rauhallista elämää. Eräänä päivänä ihmiset saapuivat... ihmiset ajoivat heitä taka ja nappasivat heitä erottaen heidät lopulta. Kimimela oli surullinen ja yksinäinen, vailla toivoa. Tamman onneksi tämä ainakin päätyi mustangi make overiin. Ties minne muu lauma päätyi, mutta hän ei ainakaan päätynyt teurastettavaksi. Silti hän menetti perheensä ja ikävöi heitä. Toivottavasti Kimimela löytää vielä uuden perheen..."



Tarina lainattu suoraa Instagramista, joten laatu on sen mukainen..

Lokakuu

 Jane oli innoissaan, mutta hermostunut. Hän kertoi Aaronille haluavansa myös mustangin, mutta ei kokenut olevansa tarpeeksi hyvä vielä. Aaron kannusti Janea ja tarjosi apua mustangin kanssa. Sitten Jane päätti varata itselleen erään kauniin mustangin johon törmäsi make overin sivuilla. Kaunis 6 vuotias, luonteeltaan lempeä ja nimeltään Kimimela, tutummin Mila.

 Pian kaksikko ajoi mustangien olinpaikkaan ja hetken etsittyään löysivät Milan. Mila ei ollut ihan ihmistuulella, mutta tuli silti nätisti traileriin.

 Kotona Mila päästettiin maneesiin. Hetken se tutki paikkoja, ja sitten kaksikko avasi maneesin oven tarhaan ja jättivät Milan asettumaan aloilleen.



Marraskuu

 Jane ja Aaron veivät Milan jälleen uuteen pyöröaitaukseen, joka oli rakennettu keskelle kenttää tätä varten. Valitettavasti tutustumishetki meni loppujen lopuksi aika huonosti, koska Mila säikähti jotain, jota taas Jane säikähti. Vaikka mitään suurta ei tapahtunut, niin Janelle jäi huono fiilis ja naisesta alkoi tuntumaan, että on huono koko tässä kouluttamisasiassa.



Joulukuu

 Jane ja Mila on edennyt jonkin verran. Toki myös takapakkia on tullut ja sen jälkeen usein taas etenemistä. Milan kanssa on ajoittain vaikeaa, mutta onneksi Aaron on auttanut kovasti. Tänään Mila antoi Janen harjata itseään vähän, vain vähän tosin, mutta sekin on jo iso askel! Ehkä tämä alkaa toimia vielä!


Tammikuu

 Milan kanssa on ollut ylä- ja alamäkeä, mutta nyt tammikuun lopussa Mila on saatu ensikertaa kokonaan varustetuksi! Todennäköisesti vie paljon aikaa, että päästään nousemaan selkään, mutta se on okei! Jane on myös saanut vähän varmuutta Milan kanssa toimimiseen, ja tietenkin Aaron on auttanut paljon.


Helmikuu

 Edistymistä on jälleen tapahtunut!
Jane nousi Milan selkään tässä kuussa ensimmäistä kertaa. Nainen tuli heti alas kuvan ottamisen jälkeen. Mila ei ollut varma tykkäsikö selkään nousuista vai ei, mutta harjoittelu jatkukoon!


Maaliskuu

 Kevät on saapunut ja lumikin on alkanut sulaa! Jane ja Mila ovat harjoitelleet mustangi make overin kilpailuihin ahkerasti. Varsinkin siihen osuuteen, joka sisältää valitun ratsastuslajin ja Janen tuntien, hän valitsi matkaratsastuksen! Nainen rakastaa ulkona ratsastusta ja maastoilua, joten oli ihan odotettua tämä valinta. Ensin Milan kanssa edettiin hitaasti: pieniä ja lyhyitä lenkkejä lähistöllä, jotta tamma tottuisi ympäristöönsä. Sitten vain isompia ja pidempiä lenkkejä pikkuhiljaa! Mila on jopa oppinut kulkemaan ratsastaja selässä vedestä!


Huhtikuu

 Jane ja Mila ovat treenanneet paljon viime aikoina. Kuvassa esimerkiksi oli juoksutustilanne maneesissa.




Toukokuu

 Janella ja Milalla on ollut omat ylä- ja alamäkensä, mutta niistä on aina jotenkin selvitty ja kaksikosta on tullut toverukset. Kun perus koulutus oli saatu jotenkin purkkiin, niin alkoi matkaratsastustreenit, koska tulevaan kilpailuun tuli valita oma ratsastuslajinsa, jonka "esittäisi". Aina kuitenkaan ei tarvitse treenata, vaikka samoissa maastoissa mennäänkin. Joskus voi vain löntystellä rauhakseen!




Heinäkuu


On vihdoin aika mustang make overin kilpailun! Ensimmäisessä osuudessa Jane aloittaa Milan juoksuttamisella vapaasti kertoen kuinka tamma on muuttunut: Mila oli ennen ujo ja epäileväinen ihmisistä. Koulutus oli ajoittain oikeaa vuoristorataa kaksikon kohdalla. Sitten Jane näyttää miten Mila on muuttunut: sen saa helposti kiinni ja sitä on helppo taluttaa. Mila on täysin rentona, kun Jane harjaa, puhdistaa kaviot ja varustaa sen. Mila seisoo aivan paikoillaan myös silloin, kun Jane nousee satulaan ja tämän jälkeen nainen näyttää kuinka Milaa voi ratsastaa kaikissa askellajeissa.

Toisessa osassa Jane ja Mila näyttävät yleisölle, kuinka he ovat harjoitelleet matkaratsastusta ja kuinka hyvä Mila on siinä!

 Jane ja Mila päätyivät voittamaan kilpailun. Heinäkuun aikana Mila varsoi myös oletettavasti esikoisvarsansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maastossa II

11.8.23 Heräsin kolmelta yöllä ukkoseen. Kartanon katto paukkui myrskytuulessa ja salamat välkehtivät verhojen takaa. Rankkasade piiskasi ni...