Peitsivalmennus Royal Gardensissa 08/2023 (Rickon ja Chevy)

 Tuttu ratsukko laukkasi vetisen kentän halki haarniskat kolisten. Chevy laukkasi rennosti ja välittämättä paikalle saapuvista vieraista hevosista. Tamma oli hyvin avuilla ja teki laukkapiruetteja höyhenen kevyesti. ”Hienoa. Pian voidaan aloitella”, Lionel totesi ja odotti, että muut pääsevät myös verryttelemään ratsut ennen peitsauksen aloittamista. Ratsukot saivat itsenäisesti harjoitella iskua quintain tauluun. Veronica ja Yasmin olivat lupautuneet asekantajiksi, että valmennus etenee mahdollisimman jouhevasti.
”Hyvä isku. Muista turvata peitsi huolella”, Lionel kehui Rickonin suoritusta. ”Voit jäädä odottelemaan ja antaa hetkeksi pitkät ohjat”, Lionel jatkoi ja seurasi, että muut saavat yhtä onnistuneet iskut quintain tauluun. Chevy venytti niskaa ja käveli reippaasti hieman syrjemmässä muista.
Sitten päästiin aloittamaan turnajaisten kuningaslaji ja Chevy haki jatkuvasti paikkaa ponnistaa täyteen vauhtiin. Veronicalla oli vaikeus ojentaa peitsi, kun tamma oli jo menossa. ”Rauhassa”, Rickon rauhoitti ja merkin saatua ratsukko lähti rymistämään vierasta kohti vastusta.
”Hieno isku. Voisit hieman myöhemmin turvata peitsen”, Lionel neuvoi. Chevy oli innoissaan ja laukkasi hyvin kootusti takaisin siniseen päätyyn. Uusi peitsi ja menoksi. Nyt osuma oli huomattavasti parempi, kun Rickon turvasi oikein ja tuli kokonaiset kolme pistettä. ”Loistavaa”, Lionel kehui.
Chevy alkoi samalla rauhoittua, että tamma oli paremmin kuulolla ja ei ollut liikaa show energiaa mukana. Näin Rickon sai paremmin keskittyä peitsen käsittelyyn, kun tamma reagoi istuntaan kevyesti.
”Hienoa. Kerran vielä”, Lionel totesi ja Rickon sai loistavan osuman vastustajan kilpeen, että peitsi hajosi useampaan kuin kolmeen osaan. ”Hienoa. Nyt annat paljon kehuja ja tee hyvä loppuverkka”, Lionel kehui.

233 sanaa, valmennuksen kirjoittanut R. VRL-13369! Valmentaja: Lionel Troxler

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maastossa II

11.8.23 Heräsin kolmelta yöllä ukkoseen. Kartanon katto paukkui myrskytuulessa ja salamat välkehtivät verhojen takaa. Rankkasade piiskasi ni...