Estevalmennus Royal Gardensissa 07/2023 (Aifric ja Sissi)


 Onnistuneen kouluvalmennuksen jälkeen seuraavana päivänä oli vuorossa estevalmennus. Ulriikka ei ollut valmentanut aikoihin, mutta tuskin taito katoaisi hetkessä. Aifric sai itsenäisesti verrytellä Sissin kanssa ja ottaa kavaletteja verryttelyhyppyinä. Sissi oli heti valmennuksen alussa innostunut ja Aifric sai tehdä pieniä puolipidätteitä ennen hyppyä.
”Varo ettei Sissi pääse käpertymään tai jännittymään niskasta. Pieni kohottava sisäohja, että tamma kattoo eteen ja ei vedä turpaa ryntäisiin tai jännitä päätä korkealle. Toimii moneen ongelmaan”, Ulriikka hymyili ja rennolla fiiliksellä seurasi ensimmäisiä hyppyjä. Sissi löysi hyvät ponnistuspaikat ja hyppäsi varmuudella tarpeellisella ilmavaralla.
”Hyvä. Korotetaan hieman ja aletaan laittamaan rataa pieniin osiin”, Ulriikka totesi ja korotti esteitä vähän kerrallaan.
Ratsukolla oli hyvä keskittyminen yllä ja tamma kuunteli tarkasti ratsastajaa. ”Pieni painonsiirto kaarteissa, ettei tule lapa edellä jyräten. Pidä hyvä tasapaino koko radan aikana”, Ulriikka neuvoi ja Sissiltä alkoi löytyä lisää ponnuvoimaa vauhdin sekä esteiden korkeuden kasvaessa. Vielä pientä korotusta ennen radan aloittamista. Radalla oli paljon teräviä käännöksiä ja laukanvaihto paikkoja.
”Muista, istunta on ensisijainen apu”, Ulriikka neuvoi ja Sissi vaihtoi ketterästi laukan esteen päällä. Terävät kaarteet ja nopeat käännökset eivät tuottaneet ongelmia hyvässä tasapainossa. Aifric muisti myödätä kunnolla, kun tamma liikkui hyvin radalla ja tarpeen muisti ojennuksesta sisäohjalla.
”Näyttää hyvältä. Hyvää teknistä suorittamista. Varo, ettei pitkillä laukkaosuuksilla käperry ja ennen estettä jännity liikaa. Pidä oma olemus rentona”, Ulriikka kehui ja Aifric jatkoi kevyesti radan loppuun. Sissillä olisi ollut vauhtia ja jaksamista, mutta parempi lopettaa hyvään kuin jatkaa pään hakkaamista seinään.

233 sanaa, valmennuksen kirjoittanut R. VRL-13369! Valmentaja: Ulriikka Arvo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maastossa II

11.8.23 Heräsin kolmelta yöllä ukkoseen. Kartanon katto paukkui myrskytuulessa ja salamat välkehtivät verhojen takaa. Rankkasade piiskasi ni...