Kouluvalmennus Royal Gardensissa 07/2023 (Aifric ja Sissi)

 Aifric oli tuttu ilmestys kartanon kilpailuista ja etenkin hänen hopeanmusta tammansa oli hurmannut katsojat moneen kertaan. ”Noniin harjoittelua Royal Cupia varten?”, Kiaran kysyi ja punahiuksinen nyökkäsi myöntävästi. ”Me voitaisiin kokeilla ihan cavemorea tänään. En kestä, että kaikki tapahtuu hackamoresta”, Kiaran virnisti ja asetteli tamman päähän cavemoren. Nyt Aifricilla oli kaksi ohjaa: kapsoni ja kankiohja, joka meni hackamoreja varsiin. ”Asetus tulee pelkästään kapsonista. Kankiohjasta kokoaminen”, Kiaran kertasi ja ratsukko lähti reippaassa käynnissä eteenpäin.Aifric sai hakea tuntumaa cavemoren käyttöön ja leikkiä asetuksen kanssa isommalla sekä pienemmällä kahdeksikolla. ”Älä aseta liikaa, jos ympyrä on suuri. Voit yrittää sulku- ja avotaivutusten kautta lähteä pienentämään ja suurentamaan ympyrää. Avolla mieluusti ympyrä suurenee, kun sululla pienenee”, Kiaran neuvoi ja seurasi tarkasti ratsukon sujuvaa työskentelyä. ”Katso, että sulussa niska pysyy rentona ja asetus säilyy. Jos Sissi meinaa käpertyä kuoreensa, voi vähän nostaa sisäohjaa. Noin hyvä. Muoto aukeaa ja tamma ojentaa eteen. Ei vain kaulasta, vaan koko kropasta”, Kiaran kehui ja ratsukko sai alkaa tekemään samaa harjoitusta ravissa molempiin suuntiin.
Laukassa Sissillä oli energiaa. Aluksi Aifric sai hakea tasapainoiset ja ylämäkeen suunnatut laukannostot, että voidaan alkaa harjoittelemaan travers-renvers kautta laukanvaihtoa joka askeleella. ”Varo ettei kaula pääse jännittymään. Myöntää sisäohjasta”, Kiaran neuvoi, kun Sissi alkoi jännittää niskaa. Niska oli korkeimpana, mutta alakaula pullotti – silloin ratsu ei ollut rento. ”Hyvä. Sitten laukanvaihdot”, Kiaran neuvoi ja Aifric lähti hyvin istunnan kautta hakemaan ulkotakajalan hallintaa. ”Loistavaa. Sitten pitkät ohjat ja nameja naamaan. Menee hyvin”, Kiaran kehui. Lisättyä ravi ei edes harjoitella, sillä siitä ei saa pisteitä peruskisoissa ainakin klassisella tyylillä. Sen Aifric myös tiedosti.

253 sanaa, valmennuksen kirjoittanut R. VRL-13369! Valmentaja: Kiaran Rosenberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maastossa II

11.8.23 Heräsin kolmelta yöllä ukkoseen. Kartanon katto paukkui myrskytuulessa ja salamat välkehtivät verhojen takaa. Rankkasade piiskasi ni...