Royal CUP Valmennus 23.7.2023 (Alessia ja Ignazio)

 Alessia oli pyytänyt apua marraskuussa pidettävään finaaliin. Kauaa ei mennyt, kun tuttu ratsu majoittui kartanon päätallissa muutaman päivän. Ratsukolla on sujunut osakilpailut hyvin ja ovat sijoittuneet molemmissa kisoissa omissa luokissaan toisiksi.”Noni käydään pala palalta luokan asioita läpi ja sitten saat kertoa mihin haluat erityisesti panostaa”, Kiaran totesi ja seurasi tarkasti Alessian ratsastusta. Istunta on pehmeä ja ensisijaisena apuna hän käyttää istuntaa, sitten tulee sekundääriset avut; ohja, keppi, käsi, pohje, ääni. Avo-sulkutaivutus vaihdot onnistuivat pehmeästi ja sulavasti, mutta alkuun schwung pääsi katoamaan.
”Ei haittaa. Hae uudestaan hyvä schwung ja ota uudestaan. Varo ettet omalla istunnalla jännitä ja estä selän liikettä”, Kiaran neuvoi ja seurasi ratsukon etenemistä.
Laukkapiruetti tuli pehmeästi ja Kiaran korosti, että ratsukon ei tarvitse jäädä pennin päälle pyörimään. ”Aina on hyvä aloittaa laajemmalla työskentelypiruetilla ja lähteä siitä vähitellen pienentämään. Emme anna pisteitä kolikon päällä pyörimisestä, vaan tasapainosta ja harmonisesta ratsastuksesta”, Kiaran jatkoi ja Alessia teki kauniin siirtymisen koululaukasta passageen sekä passagesta piaffeen.
”Hyvä. Nyt voit leikitellä piaffen ja levade välillä. Muista tasapaino, tahti ja tempon muutos”, Kiaran neuvoi. Ignazio alkoi hieman kuumumaan, että tarjosi nopeasti piaffesta koulupysähdystä ratsastajan istunnan painopisteen muuttuessa. ”Rauhassa”, Kiaran huokaili ja hevosen tehtyä hyvän levaden sai Alessia antaa pitkät ohjat.
”Noin hyvä. Tästä on hyvä jatkaa huomenna”, Kiaran kehui ja Ignazio sai ansaitun rapsutus tauon.

211 sanaa, valmennuksen kirjoittanut R. VRL-13369! Valmentaja: Kiaran Rosenberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maastossa II

11.8.23 Heräsin kolmelta yöllä ukkoseen. Kartanon katto paukkui myrskytuulessa ja salamat välkehtivät verhojen takaa. Rankkasade piiskasi ni...