Peitsivalmennus Royal Gardensissa 08/2023 (Rickon ja Chevy)

 Edellisen päivän peitsaus oli mennyt sen verran hyvin, että Lionel kutsui Rickonin uudestaan. Alun perin oli tarkoitus harjoitella asetaitoa. Keli oli sen verran kurja, ettei Lionel halunnut ottaa riskiä märällä kentällä. Maneesissa oli edellisen iltapäivän peitsaus välineet valmiina, että miksi ei hyödyntäisi tilaisuutta.Chevy oli tänään hyvällä tuulella ja ennen aloittamista Rickon tunnusteli ratsua. Hän kävi kaikki askellajit läpi sekä lähti kokoamaan tammaa pikkuhiljaa sivuttaisliikkeiden kautta. Suurikokoinen tamma teki piruetit ja sulkutaivutukset kevyesti. ”Hieno”, Rickon kehui ja kävi ottamassa peitsen. Quintain taululla hän harjoitteli aseen turvaamista ja osumaa vastustajan kilpeen. Chevy eteni keskilaukassa kohti taulua ja Rickon sai hyvän osuman tauluun. Muutaman toiston jälkeen mies oli tyytyväinen ja antoi tamman kävellä ennen peitsauksen aloittamista.
Tällä kertaa Rickon sai mennä punaiseen päätyyn ja käsivoimat alkoivat hieman väsyä, että mies sai hampaat irvessä pidellä painavaa peistä. Jännittäminen näkyi tamma liikkeissä, mutta onneksi Chevy hoiti asiat kunnialla loppuun. Hieman tuli kiire keskilinjalle, mutta ehtivät juuri osumaan vastustajaan. ”Hmm. Osuma ei nyt ollut mikään täydellinen, mutta läheltä meni. Otetaan uudestaan”, Lionel sanoi. Uusi toista ja meni huomattavasti paremmin, vaikka Rickon sai kannustaa ratsuaan eteenpäin. ”Hyvä. Nyt peitsi oli hyvin kontrollissa”, Lionel kehui ja seuraavaksi oli viimeinen veto. Nyt piti keskittyä täysillä ja helmenvärinen tamma lähti täyttä laukkaa eteenpäin. Osuma oli täydellinen ja peitsen kärki hajosi viiteen osaan. Yksi osa kimposi vastustajan hevosen päälle, mutta siitä ei onneksi tullut virhepisteitä. ”Hups. Onneksi mitään ei sattunut”, Lionel nauroi ja Rickon sai luvan antaa pitkät ohjat tammalle.

240 sanaa, valmennuksen kirjoittanut R. VRL-13369! Valmentaja: Lionel Troxler

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maastossa II

11.8.23 Heräsin kolmelta yöllä ukkoseen. Kartanon katto paukkui myrskytuulessa ja salamat välkehtivät verhojen takaa. Rankkasade piiskasi ni...