24.07.2023 Royal CUP valmennus (Alessia ja Ignazio)

 Eiliseltä ratsukolta oli jäänyt hyvä fiilis, että tänään pystyttiin keskittymään enemmän yksityiskohtiin. Alessia ratsasti vähäeleisesti ja paineettomasti, että ratsukon tanssia oli ilo seurata. Ori antoi parastaan ja pyytäessä reagoi nopeasti apuihin. Välillä liioitellusti, kun tehdään orille helppo asioita.”Noni. Voidaan aloittaa käynnissä ja voisit näyttää koulukäyntiä”, Kiaran totesi. Normaalista nelitahtisesta käynnistä Alessia alkoi kokoamaan käyntiä, että käynti muuttui kaksi tahtiseksi. ”Muista asetus ja taivutus. Älä luovu niistä, vaikka lähdet kokoamaan”, Kiaran neuvoi.
”Hyvä. Nyt nannaa suuhun ja kehuja. Hienosti menee”, Kiaran kehui ja Alessia oli yhtä hymyä orin kanssa. ”Koulukäynti tulee luonnostaan, kun teemme kokoavia liikkeitä; avoa, sulkua, half passia, käyntipiruettia. Käynnistä tulee automaattisesti kootumpaa”, Kiaran kertoi ja Alessia nyökkäili sopivissa kohdissa.
Laukkaan koululaukan hiomista ja laukanvaihdot joka askeleella, että tasapaino, sulavuus, koottu muoto, tahti ja schwung säilyy – ratsukko on harmoninen kokonaisuus. ”Näyttää todella hyvältä. Kyllä tällä päästään rankingin voittoon”, Kiaran hymyili.
”Kyllä se siltä tuntuukin”, Alessia hymyili. Koululaukka vaihtui rennosti koottuun laukkaan, missä Alessia lähti hakemaan laukanvaihtoja joka askeleella travers-renvers ajatuksella. Ignazio teki teräviä, mutta tasapainoisia laukanvaihtoja suoralla uralla.
”Hyvä. Jos tulee vastalaukalla kulmaan, voit tehdä vastapiruetin etuosan ympäri”, Kiaran neuvoi, mutta Alessia ei vielä lähtenyt kokeilemaan haastavaa piruettia. ”Kuulostaa vaikealta, mutta sitä tarvitaan vastalaukassa vain kulman verran”, Kiaran jatkoi ja seurasi laukanvaihtoja toisesta suunnasta. Hyvä schwung, hyvä tasapaino. Tästä ratsukon oli hyvä jatkaa kohti seuraavaa osakilpailua.

218 sanaa, valmennuksen kirjoittanut R. VRL-13369! Valmentaja: Kiaran Rosenberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maastossa II

11.8.23 Heräsin kolmelta yöllä ukkoseen. Kartanon katto paukkui myrskytuulessa ja salamat välkehtivät verhojen takaa. Rankkasade piiskasi ni...