Kouluvalmennus Baffner Estatessa (16.09.2022)


Aifric ja Sissi Helppo A tason valmennuksessa Baffner Estatessa

 Hetkeen ei ollut ratsukko keskittynyt paljoa kouluratsastukseen, kun Power Jumppeihin panostaminen vaati paljon estetreeniä. Kun Aifric sai ilmoituksen Baffnerssa pidettävästä kouluvalmennuksesta, tarttui hän heti tilaisuuteen. Kun kaksikko saapui kimppakyydillä tallipihalle, avautui hulppeat näkymät. Aifric piti maisemasta, ruska oli jo alkanut helliä tiluksia, muttei täysin ja ilma oli kolea. Nainen hieroi jää kylmiä käsiään yhteen ja lähti sitten hakemaan hevostaan rekasta. Sissi pääsi sijoittumaan lainakarsinaan, jonne Aifric antoi sille sen pöperöt. Sen jälkeen nainen käveleskeli tallialueella ihaillen maisemia ja uudehkoja rakennuksia. Kävi hän ehkä myös salaa rapsuttamassa tarhassa oleskelevaa kauraturpaakin!

 Kun valmennuksen aika lähestyi, lähti Aifric hoitamaan pikimustan tammansa, joka oli alkanut jo kasvattaa talvikarvaa. Se hörähti, kun Aifric veti sormiaan sen pitkähköä karvaa pitkin ajatuksissaan. Sitten nainen jatkoi tavalliseen tapaansa hevosen harjailua rutiininomaisesti. Hän tarkisti myös kaviot mahdollisen putsaamisen varalta ja tarkasteli tamman jalat läpi varmuuden vuoksi. Sitten hän laittoi satulahuovan tamman selkään, päälle satulan ja lopulta pujotti suitset päähän ja lähti taluttamaan hiukan energiaa puhkuvaa tammaa kohti valkkakenttää. 

 Ensin olisi omatoimiset alkulämmittelyt. Nainen vähän jumppasi tammaansa ensin maastakäsin, jonka jälkeen hän jumppasi itsekin ja hyppäsi tamman selkään. Selässä hän teki vielä pikaiset verryttelyt itselleen, jonka jälkeen hän lähti verryttelemään tammaansa. Hän teki paljon ympyröitä ja voltteja sekä ratsasti rauhakseen kaikissa askellajeissa. Tamma puhisi energiaa, mutta se ei missään kohtaa kuohunut yli. Lopulta alkulämmittely oli ohi ja alkoi tunti. Oliver ohjeisti heitä erilaisiin tehtäviin, joista Sissi innostui. Aluksi siirtymiset menivät vaihtelevasti, mutta pian Sissi alkoi tulla paremmin kuulolle ja kaikki alkoi sujumaan. Lisätyt askellajitkin sujuivat valmiiksi energisen hevosen kanssa. Oli virkistävää ratsastaa pitkästä aikaa "kunnolla" kouluratsastusta. Valmennus jatkui hyvin samanlaiseen tahtiin ja loppujen lopuksi ratsukolle jäi hyvä fiilis ratsastuksesta.

 Oli viimeisen tehtävän vuoro ja sitten ratsukot saivat lähteä omaan tahtiin loppuverryttelemään. Kun Aifric oli ratsastanut viimeisen tehtävän, antoi hän rapsutukset tamman kaulalle ja kurotti tälle taskustaan pienen porkkanan palan. Sitten he jolkottelivat ulos kentältä Lucasin ja Aafken luokse. Aafke oli kaunis tummanpunainen arabitamma. Se hengitti kylmää ilmaa odottavaisesti ja pian maastoon lähtijät olivat kokoontuneet. Sitten he lähtivät matkaan. Aifric koitti verrytellä jäseniään, kun antoi Sissin kulkea maastopolkuja ohjat kaulalla heiluen. Sormet olivat ihan kohmeessa, olisi aika vaihtaa paksumpiin hanskoihin. Maasto sujui loistavasti ja rennonpuoleisesti. Lopulta Aifric hoiti Sissin tarkistaen sen olotilan vielä kertaalleen ja rupatteli samaan aikaan muiden valmennuksessa olleiden kanssa. Käteen jäi hyvät eväät jatkaa Sissin kanssa kouluratsastuksen parissa ja nyt kun Aifric oli alkanut harjoittelemaan Esmeraldan kanssa klassista kouluratsastusta, voisi hän pian alkaa treenaamaan Sissinkin kanssa kokoamisia. Hän kun ei halunnut opettaa niitä Sissille sellaisina, kuin ne modernissa kouluratsastuksessa yleensä opetettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maastossa II

11.8.23 Heräsin kolmelta yöllä ukkoseen. Kartanon katto paukkui myrskytuulessa ja salamat välkehtivät verhojen takaa. Rankkasade piiskasi ni...