Phenna 2022

 Phennan oli tarkoitus saapua syksyllä 2022 Blacklakelle ratsastuskouluhevoseksi eli opetusmestariksi. Pohjakoulutukseltaan se oli kouluratsu. Aluksi kaikki meni ihan okei, vaihtuvat ratsastajat alkoivat kuitenkin stressaamaan Phennaa nopeasti, mikä oli myynti-ilmoituksen kuvauksen vastaista. Blacklakella oltiin hämmentyneitä. Tunneille Phennaa ei voinut enää päästää sillä sen ongelmat alkoivat näyttäytyä koululaisten päälle rynnimisenä, päälle tulemisena ja puremisena. Edelliseltä omistajalta konsultoidessa tämä vastasi vain jotain "Se nyt vain on sellainen", tai vastaavaa. Blacklakella siihen ei kuitenkaan uskottu, normaali hevonen ei käyttäytyisi niin kuin Phenna.

 Niinpä Didacus Perero päätti ottaa koppia Phennasta, hänellä ole nimittäin idea tammalle. Klassisen kautta mies ajatteli saada Phennan liikkumaan oikein ja hevoselle kokemuksen tulevansa kuulluksi. Prosessi oli pitkä, se kesti kuukausia. Mies eteni tamman kanssa erittäin hitaasti. Hitaasti, mutta varmasti Phennasta alkaa kuitenkin kuoriutua uudenlainen tyyppi, jolla on enemmän itseluottamusta. Vasta kun Phenna oli tarpeeksi itsevarma, aloitti Didacus sen kanssa klassisen kouluratsastuksen alkeet. Nyt ennen tahmea tamma nautti liikkumisesta täysin rinnoin. Tamma tuli aina miestä vastaan tarhassa valmiina "treeneihin". Ratsastuskoulukäyttöön Phenna ei kuitenkaan sopisi. Didacus ei ollut varma pitäisikö tamman itsellään vai myytäisiinkö se tamma-asemalle, jonne Blacklakelta on ennenkin lähtenyt tammoja. Didacus oli nimittäin erittäin kiintynyt tammaan jo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maastossa II

11.8.23 Heräsin kolmelta yöllä ukkoseen. Kartanon katto paukkui myrskytuulessa ja salamat välkehtivät verhojen takaa. Rankkasade piiskasi ni...