Maastoestevalmennus Baffner Estatessa 7.11.2022

Baffner Estate Maastoestevalmennus (Daniel Freyson)

 Aurinko sarastaa jo aamusella, kun Aifric kaartaa jälleen tutulle pihalle. Baffner Estate. Aurinkoa on luvattu iltaan asti, joten valmennussää on mitä loistavin, vaikka ilma on hieman kirpeä. Aifric taluttaa Sissin lainakarsinaan ja tuo kamppeitaan talliin. Kun kaikki on valmista, pitää molempien vielä evästää ennen valmennusta. Varustaminen hoidettiin hyvissä ajoin ja kaksikko onkin hyvissä ajoin maastoesteradalla, jossa Daniel jo odotteleekin.

 Alkulämmittelyt hoidettaisiin itsenäisesti, joten Aifric toteutti niityllä samanlaisia juttuja, joita tekisi kentälläkin, jotta Sissi vertyisi. Askellajien läpikäyntiä eri suuntiin ja verryttäviä tehtäviä. Ryhmässä oli mukana myös Kieran Monalla ja vähän vähemmän tuttu Niko Lintunen omalla hevosellaan.

 Valmennuksen alkaessa aloitettiin pienillä hypyillä vielä, sitten siirryttiin tiukkoihin käännöksiin ja kinkkisiin kulmiin. Estekoko pysytteli edelleen matalampana, jotta keskittyminen voisi pysyä tekniikassa. Tärkeintä olisi lähestymiset. Sissille käännökset olivat ajoittain vauhdin takia hankalampia. Lähestymiset olivat myös hiukan huolimattomia, mutta valmennuksessa niitä oli hyvä hioa, sillä Daniel antoi hyviä vinkkejä, kuinka vauhdikkaampi tamma saatiinkaan keskittymään vähän paremmin. Välissä tehtiin vielä lyhyttä "rataa", jossa mentiin muutama este, jossa yhdistyi tiukat linjat ja tärkeät lähestymiset, muut ratsukot saivat taukoa sillä välin kun yksi suoritti. Loppu valmennuksesta siirryttiin vielä korkeampiin esteisiin. Loppujen lopuksi valmennus kesti 45 minuuttia taukoineen.

 Ennen valmennusta Aifric oli pyytänyt Lucasia maasto-oppaaksi loppuverryttelyihin ja mies taivalsikin valmennuksen lopulle maastoradan vierustalle kauniilla arabihevosellaan, jolla oli upeat lännenratsastus varusteen. Lucas näytti hyviä maastoja Aifricille, joita nainen käyttäisi varmasti tulevaisuudessakin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maastossa II

11.8.23 Heräsin kolmelta yöllä ukkoseen. Kartanon katto paukkui myrskytuulessa ja salamat välkehtivät verhojen takaa. Rankkasade piiskasi ni...